понеделник, 15 септември 2014 г.

15. 09. 2014 г. г -. Словото на директора

Уважаема г-жо Иванова,
Уважаема г-жо Георгиева,
Уважаеми колеги учители, работници и служители,
Скъпи ученици и родители,
    Всяка година 15-ти септември е истински празник за всички българи. В този ден всеки по свой начин отново тръгва на училище! В този ден училището отново е средоточие на мечтите, плановете и надеждите на всички следващото поколение не само да наследи опита и знанието на предците, но и чрез науката, знанието и културата да ги надмине. Макар всички да са наясно, че това изисква продължителни и неуморни усилия, то всеки от нас си дава сметка, че само така може да се постигне просперитета както на младите поколенияа, така и на държавата ни. Във времената на социална и духовна криза образованието на децата ни е истинската предпоставка за успех на личността, семейството,  общността и държавата. Това разбиране ни дава увереност, че и занапред общинската администрация ще полага усилия образователно-възпитателния процес в Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” да се осъществява при още по-адекватни материално-технически условия.
   Уважаеми родители, за да изпълни мисията си училището разчита на вашата съпричастност и подкрепа на труда на вашите деца. Нека в семействата си нашите ученици всекидневно бъдат насърчавани за успехите си и подкрепяни в трудностите, които им предстоят. Помнете, че училището е огледало на обществените, в това число и на семейните отношения.
     Уважаеми колеги учители. Почти два месеца изминаха откакто съм сред вас. Впечатлен съм от Вашия професионализъм и всеотдайност за отстояване позициите на Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” в областната образователна структура. Като откривам, че за всеки от вас професията учител е призвание, съм сигурен, че каквито трудности и препятствия да се изправят пред нас, те ще бъдат преодолени.
    Скъпи ученици, за пръв път заставам пред строя ви. Съзнавам отговорността, която поех най-вече пред вас. За мен вашият избор да учите в хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” е свързан със сериозни намерения за професионално и личностно развитие. Това ме ангажира да работя за високо качество на образователно-възпитателен процес, в края на който вие ще притежавате набор от качества, свързани най-вече с уменията да четете, пишете,  да имате убедително публично слово и да демонстрирате белезите на критичното и самокритичното мислене. Всички това можете да постигнете с много труд, дързост и постоянство, както в класните стаи, така и сами зад книгата и монитора. Успехът има своя цена и тя се нарича неуморен труд. Но наученото за краткото време в училище ще ви бъде потребно през целия живот. Искам специално да поздравя учениците от пети и осми клас за техния избор, защото през тази година той съвпада и с моя личен избор да работя в ХГ”Д. Дамянов”
    Уважаема  госпожо Иванова,
Искрено Ви благодаря, че в този ден сте сред нас. Благодарение на Вашите усилия, жителите на Сливенска област разполагат с едно престижно училище, с изградено име и авторитет. Стореното от Вас поставя пред мен нови предизвикателства да работя така, че добрите традиции да намират своето продължение, както и новите възможности да не бъдат пропускани. Вярвам, че няма да ни забравите и ще ни помагате когато изпитваме потребност от помощта Ви. Желая Ви много успехи в научното поприще. Надявам се на пълноценно бъдещо сътрудничество.
Уважаеми гости, колеги учители, работници и служители,
Скъпи родители,
Нека всички през новата учебна години заедно да работим за по-доброто бъдещето на нашите ученици!
На добър час на всички! Успешна нова учебна 2014-2015 година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар